Verblijfsinfo

Vakantie in gezinsverband

Vakantiehuis Fabiola biedt de ideale vakantieaccommodatie voor gezinnen met een zorgintensief kind of familielid, voor mensen met een ernstig mentale of fysieke beperking, en voor chronisch zieken. Om een weekend, midweek of volledige week te genieten van een fijne vakantie, van rust en activiteiten die thuis vaak niet mogelijk zijn. Zo is het heerlijk vertoeven in de gezellige vakantieflats van ’t Mechels Bos en de vakantiehuisjes van Thomasbos, met alle nodige voorzieningen bij de hand.

Uit ervaring weten we dat op adem komen tijdens een vakantie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Soms vraagt de zorg voor een kind of familielid zoveel aandacht dat de andere gezinsleden niet aan echte vakantiebeleving toekomen. 

In het kader van onze gezinsvakanties in 't Mechels Bos proberen we hieraan tegemoet te komen. Tijdens bepaalde schoolvakanties staan vrijwilligers klaar om een handje toe te steken op maat van de vraag van de ouders of mantelzorgers. Zij begeleiden groepsactiviteiten voor de kinderen en kunnen (op aanvraag) assisteren tijdens de maaltijden of tijdelijke opvang bieden wanneer ouders er even tussenuit willen gaan. Deelname is geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van beschikbaarheid van vrijwilligers.

Thomasbos vormt sinds 2016 een uitbreiding op 't Mechels Bos, waarbij gezinnen de mogelijkheid hebben hun vakantie iets individueler en met meer rust te beleven. Maaltijden kunnen via het vakantiecentrum verkregen worden maar (afhankelijk van de formule) ook zelf voorzien worden. Het animatieaanbod is hierbij iets beperkter.

Vakantie op maat van zorgbehoevenden

Bij de reservering van één van de tien vakantieflats of één van de 4 huisjes kies je voor vol pension of half pension. Thomasbos biedt daarnaast nog twee bijkomende formules aan, overnachting met ontbijt of enkel overnachting. Precies zoals het voor jullie gezin past. Om te reserveren vragen we je om telefonisch (+32 (0)89 77 41 50) of via mail (gezinsvakanties@vakantiehuisfabiola.be) contact op te nemen. Onze gezinscoördinator begeleidt je graag persoonlijk bij het vastleggen van de ideale vakantieformule. Hierbij stellen we op basis van een (telefonisch) kennismakingsgesprek een dossiertje op waarin we alle wensen / noden registreren, om deze vervolgens te verwerken in een zorgeloos verblijf bij ons! Het is ook mogelijk om vooraf, op afspraak, een kijkje te komen nemen op ons domein.

 

Spel, sport, natuur

Welke formule je ook kiest, bij Vakantiehuis Fabiola ben je in goede handen. De flats en huisjes zijn warm ingericht, sommige ook prikkelarm. Ze hebben meerdere innovatieve zorgfaciliteiten en de onmiddellijke buitenomgeving is ook extra veilig ingericht. Hier kom je tot rust, hier geniet je. Enerzijds dankzij diverse aangepaste diensten op maat, anderzijds door een groot aanbod aan indoor- en outdoorrecreatie op en rond het domein. Wat dacht je van een aangepast subtropisch (snoezel) zwembad, verschillende snoezel-/belevingruimtes, een mini-blotevoetenpad, een avonturenbos of rolstoeltoegankelijke sportterreinen?

Ons team staat voor je klaar en garandeert een supertof verblijf voor iedereen!

even op adem komen?
Op zoek naar een zorgeloze vakantie, samen met het hele gezin?

Reserveer nu

Terug naar boven